Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان –تعداد کودکان کار در استان اصفهان روند صعودی به خود گرفته است و افزایش کودکان زیر شش سال در سطح استان زمینه نگرانی سازمان‌های مردم نهاد حامی کودکان را برانگیخته است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – مریم یاوری: فقر و نداری، بیکاری، اعتیاد، سودجویی بزرگترها و ... آنها را زودتر از موعد مقرر وارد چرخه درآمدزایی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اغلب مادرانی مریض، خواهران و برادرانی گرسنه و پدرانی معتاد و عصبانی دارند و مجبور هستند روزانه بیش از دو سوم درآمدشان را هزینه اعتیاد پدر و یک سوم آن را نیز برای خرید اندک طعامی برای خانواده هزینه کنند.دست‌های پینه بسته‌شان بیانگر ساعت‌ها فعالیت و بیگاری کشیدن است و بعضا دو تا سه شیفت کاری کار می‌کنند تا بتوانند گوشه ای از بار زندگی‌شان را به دوش بکشند.

اما این روزها کودکان کار در کلانشهرها و به ویژه در اصفهان آمار رو به رشدی در جامعه دارند به گونه‌ای که آمار واقعی آنها را هیچ ارگان و نهادی در دسترس ندارد و تنها با روزها سرکشی به خیابان‌های سطح شهر، کارگاه‌های زیرپله‌ای و هچنین زمین‌های کشاورزی می‌توان آماری میدانی و نزدیک به آمار واقعی را کشف کرد که البته این امر نیازمند زمان و هزینه فراوانی است و این در حالی است که اگر عزمی جدی در ۱۸ دستگاه موظف به ساماندهی کودکان کار ایجاد شود یک بار برای همیشه می‌توان این کودکان را از کاربازنشسته کرد تا بتوانند طعم کودکی را بچشند.

بیش از دو سوم کودکان کار اصفهان خارجی هستند

عباس توفیقی، کارشناس دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در سال گذشته ۳۴۹ کودک کار از سطح استان اصفهان جمع‌آوری شده است، می‌گوید: ۳۰۵ نفر از این افراد پسر و ۴۴ نفر دختر بوده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۴ حدود ۱۵۶ کودک کار جمع‌آوری شده است، ابراز می‌کند: از این تعداد نیز ۱۲۸ نفر پسر و ۲۸ نفر نیز دختر بوده‌اند.

نگهداری کودکان کار در بهزیستی حالت ترمینال گونه دارد و تنها می‌توان هر کودک را به مدت ۲۱ روز در مراکز بهزیستی نگهداری کرد و پس از تعیین تکلیف از چرخه فعالیت بهزیستی خارج می‌شوند

کارشناس دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی استان اصفهان با اشاره به اینکه در سال ۹۵ با افزایش معرفی پسران کودکان کار به مراکز بهزیستی هستیم، می‌افزاید: همچنین یادآور می‌شوم که آمار کودکان کار پسر بین سنین ۱۲ تا ۱۴ سال از دیگر گروه سنی بیشتر است.

افزایش کودکان کار زیر شش سال استان اصفهان در سال ۹۵

وی در خصوص آمار کودکان کار زیر شش سال استان اصفهان در سال ۹۵ و مقایسه آن با سال ۹۶ نیز می‌افزاید: در سال ۹۵ در استان اصفهان ۲۴ کودک زیر شش سال به عنوان کودک کار معرفی شده است و این در حالی است که این آمار در سال ۹۴ حدود ۱۴ کودک زیر شش سال بوده است.

توفیقی که معتقد است بیش از دو سوم کودکان کار استان اصفهان را کودکان اتباع بیگانه شامل می‌شود، ادامه می‌دهد: در این راستا در سال گذشته ۲۱۳ کودک کار تبعه در استان اصفهان جمع آوری شد.

وی با تاکید بر اینکه نگهداری کودکان کار در مراکز بهزیستی برای طولانی مدت امکان پذیر نیست، می‌افزاید: نگهداری کودکان کار در بهزیستی حالت ترمینال گونه دارد و تنها می‌توان هر کودک را به مدت ۲۱ روز در مراکز بهزیستی نگهداری کرد و پس از تعیین تکلیف از چرخه فعالیت بهزیستی خارج می‌شوند.

این کارشناس دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی استان اصفهان با اشاره به اینکه کودکان کار ایرانی طبق قوانین سازمان بهزیستی و در قالب تقسیم‌بندی‌های صورت گرفته ساماندهی می‌شوند، اظهار می‌کند: کودکان کار خارجی نیز به اداره کل اتباع و امور مهاجرین خارجی معرفی و ساماندهی خواهند شد.

وی با تاکید بر اینکه اداره کل اتباع و امور مهاجران خارجی استان اصفهان خانواده کودکان کار تبعه را شناسایی و آنها را ساماندهی می‌کند، ادامه می‌دهد: چنانچه خانواده‌های این کودکان مجاز به اقامت در ایران باشند تحویل خانواده شده و تعهد ساماندهی کودک از آنها دریافت می‌شود و در صورتیکه به صورت غیر مجاز در کشور اقامت داشته باشند همراه با خانواده‌ از استان طرد خواهند شد.

دفتر اتباع استانداری در خصوص آسیب‌های اجتماعی اتباع مسئولیتی ندارد

اما در این راستا مهدی سلیمانی، مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استان اصفهان که معتقد است تنها وظیفه این اداره کل در خصوص ساماندهی کودکان کار معرفی خانواده آنها به اداره کل بهزیستی است به خبرنگار مهر می‌گوید: اداره کل اتباع و امور مهاجرین خارجی در خصوص ساماندهی آسیب‌های اجتماعی ایجاد شده از سوی اتباع بیگانه هیچ مسئولیتی ندارد.

وی با تاکید بر اینکه اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری اصفهان تنها وظیفه سیاستگذاری برای حضور اتباع بیگانه در استان اصفهان را عهده دار است، اضافه می‌کند: چنانچه کودک کاری فاقد مدرک مجاز باشد به نیروی انتظامی و شهرداری ارجاع داده می‌شود.

بیش از ۵۰ درصد کودکان کار خیابانی اصفهان به صورت شبکه‌ای و در مناطق ۳، ۴، ۵ و ۶ فعالیت دارند

مدیرکل دفتر اتباع و امور مهاجرین خارجی استان اصفهان با تاکید بر اینکه در صورتی که کودکان کار و خانواده آنها فاقد مدرک اقامتی باشند از کشور طرد خواهند شد، تاکید می‌کند: البته باید توجه داشته باشیم که عمده افرادی که از استان اصفهان طرد می‌شوند، مجرد هستند.

اما احمد رضا مصور، معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان نیز در این راستا با اشاره به اینکه شهرداری تنها وظیفه جمع آوری و تحویل کودکان کار به مراکز بهزیستی را بر عهده دارد، به خبرنگار مهر می‌گوید: بر این اساس در هفته گذشته ۱۵ کودک کار در شهر اصفهان جمع آوری و تحویل بهزیستی شده است.

وی که معتقد است در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد کودکان کار خیابانی اصفهان به صورت شبکه‌ای فعالیت دارند، ادامه می‌دهد: بیشتر این کودکان در مناطق سه، چهار، پنج و شش شهرداری اصفهان فعالیت داشته و این در حالی است که در دیگر مناطق شهر اصفهان زندگی می‌کنند.

معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان با اشاره به اجرای طرح‌های ویژه جمع آوری کودکان خیابانی نیز می‌گوید: ما نه تنها در روزهای عادی بلکه در برخی از موارد نیز به صورت ویژه نسبت به جمع‌آوری کودکان کار اقدام می‌کنیم و در این در حالی است که برخی از این کودکان بارها جمع آوری و مجدد به خیابان‌ها بازگشته‌اند.

مصور همچنین از افزایش آمار کودکان خیابانی خارجی در خیابان‌های اصفهان سخن به میان آورد و افزود: اغلب این کودکان فاقد کارت تردد بوده و خانواده‌هایشان برای کم کردن هزینه‌ها آنها را در خیابان‌ها رها کرده و عملا مکانی برای زندگی ندارند.

۱۰.۲ درصد کودکان کار کشور در اصفهان هستند

کوروش محمدی، رئیس انجمن آسیب‌شناسی اجتماعی ایران در گفت‌گویی با خبرنگار مهر، اصفهان را جزء پنج استان دارای بیشترین کودک کار کشور می‌داند و می‌گوید: بر اساس آمار سازمان بهزیستی استان اصفهان، ۱۰.۲ درصد کودکان کار کشور را در خود جای داده است.

او عقب‌ماندگی نظام عدالت اجتماعی نسبت به رشد سریع تحولات اجتماعی را اصلی‌ترین عامل ایجاد کودکان کار در جامعه عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: این عقب ماندگی باعث شده است که روز به روز آسیب‌های اجتماعی در کشور و به ویژه کلانشهرها افزایش یابد.

کودکان کار پلکانی برای پیشرفت برخی از رانت‌خواران شده‌اند، بسیاری از افراد در جامعه ما با شعار عدالت محوری ورود پیدا می‌کنند و در نهایت به واسطه این شعارها به اهداف خود دست می‌یابند

این آسیب‌شناس اجتماعی با اشاره به اینکه بخش اعظم جامعه ما درگیر ایجاد طبقات اجتماعی جدیدی است که فاصله طبقاتی را پر رنگ‌تر کرده است، ادامه می‌دهد: باید توجه داشته باشیم که میزان درآمدزایی، ایجاد اشتغال و فرصت‌ها و منابعی که در اختیار افراد جامعه قرار دارد زمینه ساز ایجاد فاصله طبقاتی شده است.

وی اضافه می‌کند: ایران دارای منابع طبیعی و درآمدی فراوانی است که این درآمد به خوبی بین آحاد جامعه تقسیم نشده و هر کس متناسب با میزان دسترسی که به این منابع دارد از آسیب‌های اجتماعی احتمالی فاصله می‌گیرد.

محمدی با تاکید بر اینکه تحقق شعاری از عدالت لازم است، اضافه می‌کند: باید باور داشته باشیم که خیلی از افراد امکان استفاده از منابع ملی را ندارند و این در حالی است که برخی دسترسی چند برابری دارند که فاش شدن اختلاس‌ها و فیش‌های حقوقی نجومی گوشه‌ای از این بی‌عدالتی هاست.

وی با تاکید بر اینکه امروزه کودکان کار پلکانی برای پیشرفت برخی از رانت‌خواران شده‌اند، ادامه می‌دهد: باید توجه داشته باشیم که بسیاری از افراد در جامعه ما با شعار عدالت محوری ورود پیدا می‌کنند و در نهایت به واسطه این شعارها به اهداف خود دست می‌یابند.

رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران برخی از اتفاقات طبیعی را نیز از دلایل توسعه فقر و تنگدستی در جامعه می‌داند و می‌گوید: برخی از پدیده‌های طبیعی همچون خشکسالی، سیل و زلزله مردم برخی از شهرها را به دلیل از دست دادن خانه و زندگی به حاشیه شهرها کشانده که این امر نیز زمینه ساز کودکان و زنان کار زیادی شده است.

سیستم فعلی اقتصاد کشور آسیب‌رسان است

وی سیستم فعلی اقتصادی در کشور را سیستمی آسیب رسان توصیف می‌کند و ادامه می‌دهد: در این سال‌ها اراده خوبی برای تغییر نظام اقتصادی کشور برای پاسخگویی به نیازهای جامعه ندیده‌ایم و اصلاح در این بخش باید هر چه زودتر صورت گیرد.

محمدی ادامه می‌دهد: بسیاری از کودکان کار در خانواده‌هایی متولد می‌شوند که خدمات اجتماعی از جمله ایجاد اشتغال، توسعه شهری در مناطق حاشیه‌ای و بسته‌های فرهنگی دریافت نمی‌کنند و در راستای خودکفایی و تامین نیازهای خود مجبور به بکارگیری کودکان نیز هستند.

وی با بیان اینکه اغلب کودکان کار تک والد، فاقد والدین و یا بد سرپرست هستند، اضافه می‌کند: از این رو برای ساماندهی کودکان کار باید نظام اجتماعی را به سمت ایجاد تعادل هدایت کنیم و چنانچه این تعادل ایجاد نشود نگاه‌ها به این مناطق صورت آسیب پذیر باقی خواهند ماند و تاثیرگذار خواهد بود.

باید توجه داشته باشیم که شیب افزایشی کودکان کار در استان اصفهان زنگ خطر آسیب جدی را به صدا در می‌آورد که مسئولان باید بیش از گذشته به این معضل توجه داشته باشند چرا که چنانچه این روند افزایشی ادامه داشته باشد شاهد آسیب‌های احتمالی بیشتری در آینده خواهیم بود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۵۱۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان

مدیرکل امور تربیتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه از ابتدای دوره دوم ابتدایی شاهد آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان هستیم، گفت: ترک تحصیل باعث ورود به چرخه آسیب‌ها می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، امیر تجلی نیا در نشست خبری با رسانه‌ها بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی در گذر زمان روند رو به رشد داشته است، گفت: آسیب های اجتماعی متنوع تر از قبل شده و سن افراد درگیر کاهش پیدا کرده همچنین جنبه ترکیبی پیدا کرده است و به نوعی با نوزایی در آسیب‌های اجتماعی مواجهیم.

وی افزود: دانش‌آموزی که دچار رفتار پر خطر فرار از منزل شده است درگیر آسیب‌های بعدی هم می‌شود.

مسری بودن رفتارهای پرخطر بین دانش‌آموزان

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش درباره دسته بندی آسیب‌های اجتماعی بیان کرد: دسته‌بندی مختلفی از آسیب‌های اجتماعی وجود دارد، یک درصد از آسیب‌های اجتماعی رفتارهای پرخطر هستند مانند اختلال سومصرف مواد، آسیب به خود، خشونت و فرار از منزل یا مدرسه که ویژگی این رفتارها مسری بودن آن است یعنی از دانش‌آموزی به دانش آموز دیگر سرایت می‌کند.

تجلی نیا با بیان اینکه برنامه‌ای از سال 1394 به نام نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان( نماد ) اجرا می‌شود، افزود: دانش‌آموزان درگیر  آسیب‌های اجتماعی، نیازهای مختلفی دارند، ممکن است دانش‌آموزی درگیر اختلالات روان شناختی باشد، درگیر فقر مطلق باشد، نیاز به درمان داشته باشد، نیازمند خدمات مددکاری باشد، بد سرپرست یا بی سرپرست باشد، کودک کار یا کودک خیابانی یا جزو اتباع  باشد، به تمام این گروه از طریق برنامه نماد رسیدگی می‌شود.

آغاز آسیب‌های اجتماعی از چهارم دبستان

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آسیب‌های اجتماعی در مدرسه تولید نمی‌شود، گفت: محل ظهور و بروز آسیب مدرسه است، از ابتدای دوره دوم ابتدایی شاهد بروز آسیب‌های اجتماعی هستیم اما در عموم موارد علت آموزش و پرورش نیست.

تجلی نیا با بیان اینکه آموزش و پرورش برای ایفای نقش در حوزه آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان، نیروی مورد نیاز، بودجه و حمایت قانونی را در اختیار ندارد، هر مشکل دانش‌آموز متولی خود را دارد که باید دستگاه‌ها برای ارائه خدمات پای کار بیایند.

وی با بیان اینکه پیشگیری 2 بخش کنشی و واکنشی است که تفاوتشان در زمان مداخله است، گفت: جنس پیشگیری در آموزش و پرورش باید پیشگیری کنشی باشد، نماد یک سند سند ائتلاف است تا با همکاری و هم افزایی دستگاه‌های مختلف، ظرفیت‌ها، امکانات و برنامه‌ها را برای ارائه خدمت به دانش‌آموزان نیازمند بسیج کنند در حقیقت نماد یک نخ تسبیح است تا تمام دستگاه‌هایی که باید به دانش آموزان نیازمند ارائه خدمت کنند را کنار هم قرار می‌دهد.

تجلی نیا گفت: پیشگیری سطح یک در برنامه نماد یعنی مهارت‌هایی به همه دانش‌آموزان، والدین و کادر مدارس آموزش داده شود، همچنین مهارت‌های خودمراقبتی نظیر کنترل هیجان به دانش‌آموز آموزش داده شود.

وی با بیان اینکه 80 درصد نماد پیشگیری است، افزود: به دانش‌آموزان آموزش مهارت‌های خود مراقبتی، به اولیا آموزش مهارت‌های فرزند پروری، به کادر مدارس آموزش مهارت‌های کنترل کلاس و مدیریت کلاس با توجه به حفظ سلامت روان دانش‌آموزان در ابعاد مختلف و ارائه مهارت‌های خود مراقبتی به دانش‌آموزان آموزش داده می‌شود.

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه فرایند دوم نماد غربالگری است، ادامه داد: ماده 44 آیین نامه قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، آموزش و پرورش را مکلف کرده است، تمام دانش‌آموزان مدارس دولتی و غیردولتی را از جهت تحصیلی و رفتاری در سامانه نماد یا نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان مورد رصد و پایش قرار دهد.

تجلی نیا ادامه داد: مدیر مدرسه مکلف است با شناسایی دانش‌آموزان در معرض خطر یا بزه دیده ضمن ارائه خدمات آموزشی، مشاوره فردی و خانوادگی و انجام مداخلات مختصر ضروری، وقتی دانش‌آموز نیازمند معاضدت‌های قضایی، انتظامی و حمایت‌های اجتماعی است، دانش‌آموزان را بر حسب موضوع به بهزیستی یا دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان دادگستری معرفی کنند.

وی گفت: در نماد، غربالگری پایه شامل دو بخش روان شناختی و آسیب‌های اجتماعی است، گفت: در بخش روان شناختی برای دانش‌آموزان پایه‌های مختلف، متناسب با مقتضیات، نیاز، سن و شرایط، آزمون‌های غربالگری طراحی می‌شود.

بررسی روانی 6 میلیون دانش‌آموز

تجلی نیا با بیان اینکه تا سال 1400-1401 آخرین سال غربالگری نماد، 960 هزار دانش‌آموز غربال شدند، ادامه داد: امسال غربالگری وسعت داده شده و تا امروز بیش از شش میلیون و 600 هزار دانش‌آموز در پایه‌های سوم، پنجم، هفتم، هشتم و دهم غربالگری روانشناختی شده‌اند.

وی ادامه داد: هشت مقیاس بررسی شده شامل بیش فعالی، پرخاشگری، افسردگی، اضطراب، نقص در انجام تکالیف تحصیلی، نقص در خود کنترلی و رفتارهای آسیب رسان هستند و در دوره ابتدایی پایه اول هم غربالگری می‌شوند.

افت تحصیلی باعث آسیب اجتماعی می‌شود

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش یکی از دلایل آسیب اجتماعی را افت تحصیلی عنوان کرد و ادامه داد: وقتی دانش‌آموز دچار افت تحصیلی می‌شود، دچار شکست تحصیلی شده و ترک تحصیل می‌کند، از مدرسه خارج می‌شود که این موضوع باعث ورود به آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

تجلی نیا با اشاره به اینکه دانش‌آموز تا وقتی در مدرسه است از آسیب‌های اجتماعی مصون است، گفت وقتی دانش‌آموز از مدرسه خارج شود و ترک تحصیل کند به نوعی احتمال درگیر شدن با آسیب‌‌های اجتماعی افزایش پیدا می‌کند.

غربالگری اختلالات یادگیری پایه اول دبستان

وی با بیان اینکه اختلالات یادگیری اگر به موقع شناسایی و درمان نشود خیلی سریع روی افت تحصیلی، شکست تحصیلی و ترک تحصیل فرد تاثیر می‌گذارد، اظهار کرد: بنابراین در پایه اول دبستان آزمون غربالگری اختلالات یادگیری برای اولین بار در سطح کشور طراحی و اجرا شد.

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه غربالگری نماد دو مرحله دارد، افزود: در مرحله اول همه توسط نیروهای غیر متخصص غربال و اگر دانش‌آموزی دچار آسیب شناسایی شود به مرحله دوم غربالگری ارجاع داده می‌شود و در مرحله دوم مصاحبه تشخیصی توسط نیروهای متخصص مشاور یا رابط مشاور انجام می‌شود.

تجلی نیا فرایند سوم نماد را مداخله مختصر عنوان کرد و گفت: این مداخله وظیفه تمام کارکنان مدرسه غیر از مشاور است چون مشاور وظیفه مداخله تخصصی را دارد.

20 نمره ارزشیابی معلمان برای ایفای نقش تربیتی

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در سند نظام جامع مشاوره مصوب شورای عالی آموزش و پرورش با امضای رئیس جمهور، بیست نمره از ارزشیابی تمام کارکنان آموزش و پرورش به ایفای نقش در حوزه تربیت، راهنمایی و مشاوره اختصاص دارد، ادامه داد: عملیاتی کردن این بند می‌تواند به اجرای فرایند نماد در مدارس کمک کند.

تجلی نیا با بیان اینکه نماد معلم محور است، گفت: اگر معلم آموزش خوب ببیند، انگیزه داشته باشد، وظایفش را به خوبی ایفا کند ما هم در بخش پیشگیری، غربالگری و درمان به موقع، موفق خواهیم بود.

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش فرآیند چهارم را درمان عنوان کرد و افزود: مراکز مشاوره آموزش و پرورش، خدمات مشاوره و مراقبتی را ارائه می‌دهند.

وی فرایند پنجم را ارجاع دانش‌آموزان نیازمند معاضدت قضایی، حمایتی، مراقبتی و حمایت‌های اجتماعی به دستگاه‌های مربوطه عنوان کرد و گفت: ارزیابی وضعیت دانش‌آموز انجام و در نهایت اقدامات لازم انجام می‌شود.

تجلی نیا گفت: حضور پررنگ استانداران در جلسات شورای نماد، نظارت و پیگیری وزارت دادگستری به خصوص مرجع ملی کودک تاثیرگذار است.

وی با بیان اینکه نماد صرفا برنامه و مسیر صحیح برای خدمت به دانش آموزان است، عنوان کرد: این کار نیازمند پای کار آمدن دستگاه‌ها، اعتماد دانش‌آموزان، اولیا و آموزگاران برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و مصون کردن آنها با ارائه آموزش‌های خودمراقبتی است تا اگر کسی درگیر شود در مراحل اولیه شناسایی و ارائه خدمات ببیند.

درمان دانش‌آموزان درگیر آسیب اجتماعی همزمان با تحصیل

تجلی نیا یکی از اصول نماد را دریافت خدمات مراقبتی دانش‌آموز در حین دریافت خدمات آموزشی عنوان کرد و افزود: هدف این است دانش‌آموز از خانواده هم جدا نشود.

وی به طرح همیار مشاور اشاره کرد و گفت: این طرح در دوره اول و دوم متوسطه اجرا می‌شود، در این طرح دانش‌آموزان، یک دانش‌آموز را به عنوان همیار مشاور انتخاب می‌کنند تا با دریافت آموزش‌های خاص به خود و سایر دانش آموزان در جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی ایفای نقش کنند‌

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در آموزش و پرورش با کمبود نیروی مشاور مواجهیم، ادامه داد: امسال 6 هزار نیروی مربی سبک زندگی که وظایف مراقب سلامت، معلم ورزش، مربی تربیتی و مشاور را دارد و 8 هزار نفر مشاور استخدام می‌شوند.

تجلی نیا به خط 1570 اشاره کرد و گفت: خط ملی نماد، خط فوریت و مشاوره است، در ایام هدایت تحصیلی نیز نقش هدایت تحصیلی به دانش آموزان را برعهده داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان
  • پوشش تحصیلی ۹۹.۸ درصدی مقطع ابتدایی در چهارمحال و بختیای
  • افزایش ۲ برابری مسافران متروی اصفهان در روزهای جمعه
  • افزایش ۲ برابری مسافران مترو در روزهای جمعه/ برگزاری کارگاه‌های صنایع دستی در ایستگاه‌ها
  • کاهش کودکان کار در پایتخت
  • معرفی برترین ها در سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • لزوم استفاده بهینه از فضای مشارکتی در شهر/ افزایش ۶ درصدی بودجه فرهنگی شهرداری اصفهان
  • ساماندهی کودکان گل فروش در حاشیه بهشت زهرا (س)
  • برقراری بیش از ۴۶ هزار تماس با اورژانس اجتماعی البرز